Koor Kantiek is opgericht in 2017 en richt zich op gemotiveerde zangers die graag klassieke, romantische en nieuwe koormuziek willen zingen in een enthousiast koor. Het repertoire bestaat o.a. uit koormuziek van Mendelssohn, Bach, Schubert, Brahms, Fauré, Beethoven, Verdi, Britten, Elgar, Bruckner, Puccini en hedendaagse muziek.

De repetities vinden plaats in een ontspannen sfeer in de mooie grote zaal van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid, Wethouder Elhorststraat 23, 7543 TC Enschede. Er is een vleugel en een prachtig pijporgel beschikbaar. Koor Kantiek is een onafhankelijk koor dat zich beweegt binnen de sfeer van het Apostolisch Genootschap.

I.v.m. een ingrijpende verbouwing vinden de repetities t.m. eind 2020 plaats in de eveneens mooie zaal van het Apostolisch Genootschap Wooldrik, Van der Waalslaan 25, 7535 CN Enschede. Ook hier is een vleugel en een prachtig pijporgel beschikbaar.

Koor Kantiek repeteert eens in de 14 dagen op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Om 20.00 worden de zangers ontvangen met koffie/thee, waarna we om 20.20 uur beginnen met inzingen. 

Omdat er voldoende ruimte voor uitbreiding is, zijn zangers van alle partijen (SATB) welkom! Er wordt geen lidmaatschap bijdrage gevraagd, wel mogen we om beurten trakteren op iets lekkers bij de koffie.

Het koor staat o.l.v. Hans Trip, hij is dirigent van diverse koren. Verder is Hans werkzaam als (solo) pianist, muziekdocent en organist/pianist bij het Apostolisch Genootschap. Meer weten over de dirigent, kijk op: HansMusic.nl.

Voor meer informatie over Koor Kantiek, wilt u meezingen, of wilt u een repetitie bijwonen, mail naar: kantiek@ziggo.nl. Of bel: 06 24414377

Het eerste concert van Kantiek vond plaats in de De Grote of St. Bavokerk, Haarlem.


Repetitie locatie van Koor Kantiek

De thuisbasis van Koor Kantiek is het gebouw van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Het koor heeft daar de beschikking over een prachtige grote zaal met een uitstekende akoestiek. Dit gebouw ondergaat momenteel een grote verbouwing, daarom vinden de repetities tot eind 2020 plaats in het gebouw van het Apostolisch Genootschap Wooldrik. Na de verbouwing zal het gebouw een prachtige moderne open en lichte uitstraling hebben. De uitstekende kwaliteit van de akoestiek zou behouden blijven.

De mooie grote zaal van Enschede Zuid waar wordt gerepeteerd (Foto: situatie voor de verbouwing).
Kantiek.nl

Repetities Koor Kantiek op vrijdagavond 20.00 uur / 21.30 uurJaaragenda 2020


Eerste halve jaar 2020

17 januari, 31 januari

14 februari, 28 februari

13 maart, 27 maart

10 april, 24 april

8 mei, 22 mei

5 juni, 19 juni

3 juli

(4 of 5 juli zomerconcert? Wordt nog uitgewerkt)


Tweede halve jaar 2020

11 september, 25 september

9 oktober, 23 oktober

6 november, 20 november

4 december, (18 december?)

(Kerstconcert nog invullen)Repertoire 1e helft 2020

Inhoudsopgave actuele koormap

 1. Locus Iste
 2. The Long Day Closes
 3. Cantique de Jean Racine
 4. Otce Nash
 5. Cent Mille Chansons
 6. Veni Jesus Amor Mi
 7. Heilige Nacht
 8. As Torrents in Summer
 9. Les Fleurs Et Les Arbres
 10. Komm Holder Lenz
 11. Salut d’Amour
 12. Die Nachtigall
 13. Tebje Pajom
 14. La Nuit
 15. Stars of the Summernight
 16. Abide with me
 17. Ave Verum Corpus Mozart
 18. Panis Angelicus Cesar Franck
 19. Wonderbare Ziel
 20. Wie Lieblich Sind Die Boten
 21. Song of Peace

(De overige liederen bewaren voor volgende gelegenheden)


Fotogalerij Koor Kantiek

Ga naar: fotogalerij


Mededelingen

 • Zangers van Koor Kantiek kunnen natuurlijk ook suggesties voor het repertoire indienen.
 • Over een koorcommissie en een “lief en leed” commissie wordt gedacht.
 • De lijst met koorleden wordt verzonden nadat er door ieder lid toestemming hiervoor is gegeven. Er wordt overlegd met de zangers welke gegevens op de lijst komen: naam, adres, e-mail, telefoonnummer. De lijst komt vanzelfsprekend niet online.
 • Er zijn plannen voor een afgezonderd deel op de website waarop de bladmuziek kan worden gedownload. Hierop kan dan met een code worden ingelogd.
 • Er zijn nog niet zo heel veel foto’s van Kantiek te vinden, mooie foto’s van een goede kwaliteit zijn welkom voor de fotogalerij.
 • Eerstvolgende repetitie: vrijdagavond 31 januari 2020 om 20.00 uur.


Adres
Apostolisch Genootschap Enschede Zuid, Wethouder Elhorststraat 23, 7543 TC Enschede.

In 2020 wordt het adres gewijzigd in Burgemeester van Veenlaan. De hoofdingang wordt verplaatst, zodra het nieuwe huisnummer bekend is, wordt het hier aangepast. De verbouwing zal naar verwachting eind 2020 gereed zijn.

Tijdelijke repetitie locatie
Apostolisch Genootschap Wooldrik, Van der Waalslaan 25, 7535 CN Enschede.

Contact
Mail kantiek@ziggo.nl
Telefoon 06 24414377

Koor Kantiek Enschede

Koor Enschede / Koren Enschede

kantiek.nl