Welkom bij Koor Kantiek Enschede
Koor Kantiek is opgericht in 2017 en richt zich op gemotiveerde zangers die graag klassieke, romantische en nieuwe koormuziek willen zingen in een enthousiast koor. Het repertoire bestaat o.a. uit koormuziek van Mendelssohn, Bach, Schubert, Brahms, Fauré, Beethoven, Franck, Verdi, Britten, Elgar, Bruckner, Mozart, en hedendaagse muziek.

Kom een repetitie bijwonen en proef de sfeer
Omdat er voldoende ruimte voor uitbreiding is, zijn zangers van alle partijen (SATB) welkom! Er wordt geen lidmaatschap bijdrage gevraagd, wel mogen we om beurten trakteren op iets lekkers bij de koffie.


Bezoek de media-pagina en fotogalerij van Koor Kantiek


Repetitietijden
Koor Kantiek repeteert eens in de 14 dagen op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Om 20.00 worden de zangers ontvangen met koffie/thee in een van de bijzalen, waarna we om 20.20 uur beginnen met inzingen in de grote zaal.

De dirigent
Het koor staat o.l.v. Hans Trip, hij is dirigent van diverse koren. Verder is Hans werkzaam als (solo) pianist, muziekdocent, organist/pianist bij het Apostolisch Genootschap en als muziekjournalist. Meer weten over de dirigent, kijk op: HansMusic.nl.

Info contact
Voor meer informatie over Koor Kantiek, wil je meezingen, of wil je een repetitie bijwonen, mail naar: kantiek@ziggo.nl. Of bel: 06 24414377.

Locatie
De repetities vinden plaats in een ontspannen sfeer in de mooie grote zaal van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid, Burgemeester van Veenlaan 18, 7543 AH Enschede. Er is een vleugel en een prachtig pijporgel beschikbaar. 

Eerste concert Koor Kantiek

Het eerste concert van Kantiek vond plaats in de De Grote of St. Bavokerk, Haarlem.


De mooie grote zaal van Enschede Zuid, waar de repetities plaatsvinden.
(Foto: situatie voor de verbouwing, zie Fotogalerij voor foto’s voortgang verbouwing)
Situatie na de verbouwing 11 april 2021
11 april 2021, het volledig vernieuwde Enschede Zuid wordt in gebruik genomen, i.v.m. Corona zijn er slechts enkelen bij aanwezig. Foto: Hans Trip begint met het spelen van pianobewerkingen van diverse liederen in het voorprogramma.
Het mooie pijporgel moet nog opgebouwd worden.

Thuisbasis Koor Kantiek
De thuisbasis van Koor Kantiek is het gebouw van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid aan de Burgemeester van Veenlaan 18, 7543 AH Enschede. Het koor heeft daar de beschikking over een prachtige grote zaal met een uitstekende koor akoestiek.

Koor Kantiek is een onafhankelijk koor dat zich beweegt binnen de sfeer van het Apostolisch Genootschap.Kantiek.nl
Repetities Koor Kantiek op vrijdagavond 20.00 uur / 21.30 uur


Jaaragenda 2021

Repetities tweede halve jaar 2021

17 september 2021

1 oktober 2021

15 oktober 2021

29 oktober 2021

12 november 2021

26 november 2021

10 december 2021

Repetitie schema 2022 volgt z.s.m.

De koorleden worden door middel van e-mail en WhatsApp op de hoogte gehouden als er nieuws i.v.m. de Corona pandemie is.


Repertoire 2021 / 2022

Inhoudsopgave actuele koormap

 1. Locus Iste
 2. The Long Day Closes
 3. Cantique de Jean Racine
 4. Otce Nash
 5. Cent Mille Chansons
 6. Veni Jesus Amor Mi
 7. Heilige Nacht
 8. As Torrents in Summer
 9. Les Fleurs Et Les Arbres
 10. Komm Holder Lenz
 11. Salut d’Amour
 12. Die Nachtigall
 13. Tebje Pajom
 14. La Nuit
 15. Stars of the Summernight
 16. Abide with me
 17. Ave Verum Corpus Mozart
 18. Panis Angelicus Cesar Franck
 19. Wonderbare Ziel
 20. Wie Lieblich Sind Die Boten
 21. Song of Peace
 22. Lacrimosa
 23. Gloria Vivaldi

(De overige liederen van het repertoire bewaren de koorleden zelf)


Fotogalerij en media-pagina Koor Kantiek Enschede


Mededelingen

 • Zangers van Koor Kantiek kunnen natuurlijk ook suggesties voor het repertoire indienen.
 • Over een koorcommissie wordt gedacht, er is inmiddels een “lief en leed” commissie actief.
 • De lijst met koorleden wordt verzonden nadat er door ieder lid toestemming hiervoor is gegeven. Er wordt overlegd met de zangers welke gegevens op de lijst komen: naam, adres, e-mail, telefoonnummer. De lijst komt vanzelfsprekend niet online.
 • Er zijn plannen voor een afgezonderd deel op de website waarop de bladmuziek kan worden gedownload. Hierop kan dan met een code worden ingelogd.
 • Mooie “Kantiek” foto’s van een goede kwaliteit zijn welkom voor de fotogalerij.
 • Het concert van Koor Kantiek op zaterdagavond 17 oktober 2020 om 19.30 uur in het BIC-Lochem, Noorderwal 17, 7241BL Lochem is geannuleerd i.v.m. “Corona” maatregelen. We hopen op een later tijdstip alsnog een concert in deze locatie te mogen uitvoeren.
 • I.v.m. het Coronavirus het volgende: Wij houden ons aan de richtlijnen voor koren die repeteren in de gebouwen van het Apostolisch Genootschap. De koorleden van Kantiek worden d.m.v. WatsApp en e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen.Info repetitie Locatie
In 2021 is het adres Wethouder Elhorststraat 23, 7543 TC Enschede gewijzigd in Burgermeester van Veenlaan 18, 7543 AH Enschede. De hoofdingang is verplaatst naar de kant van de Burgermeester van Veenlaan.


Contact
Mail kantiek@ziggo.nl
Telefoon 06 24414377


Hans Trip dirigent


Website Koor Kantiek Enschede
De website van Koor Kantiek heeft een eigen domein. De website bestaat verder uit een webpagina die “hangt” aan de website van de Muziekpraktijk van Hans Trip. De reden hiervoor is, dat er dan behalve de jaarlijkse kosten voor het domein, geen extra website-kosten zijn. Zo worden de onkosten voor het koor zo laag mogelijk gehouden, mede omdat er geen lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.


kantiek.nl
Koren Enschede
Koor Enschede
http://HansTrip.nl