Welkom bij Koor Kantiek Enschede
Koor Kantiek is opgericht in 2017 en richt zich op gemotiveerde zangers die graag klassieke, romantische en nieuwe koormuziek willen zingen in een enthousiast koor. Het repertoire bestaat o.a. uit koormuziek van Mendelssohn, Bach, Schubert, Brahms, Fauré, Beethoven, Franck, Verdi, Britten, Elgar, Bruckner, Mozart, en hedendaagse muziek.

Kom een repetitie bijwonen en proef de sfeer
Omdat er voldoende ruimte voor uitbreiding is, zijn zangers van alle partijen (SATB) welkom! Er wordt geen lidmaatschap bijdrage gevraagd, wel mogen we om beurten trakteren op iets lekkers bij de koffie.


Bezoek de media-pagina en fotogalerij van Koor Kantiek


Repetitietijden
Koor Kantiek repeteert eens in de 14 dagen op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. Om 20.00 worden de zangers ontvangen met koffie/thee, waarna we om 20.20 uur beginnen met inzingen. 

De dirigent
Het koor staat o.l.v. Hans Trip, hij is dirigent van diverse koren. Verder is Hans werkzaam als (solo) pianist, muziekdocent, organist/pianist bij het Apostolisch Genootschap en als muziekjournalist. Meer weten over de dirigent, kijk op: HansMusic.nl.

Info contact
Voor meer informatie over Koor Kantiek, wil je meezingen, of wil je een repetitie bijwonen, mail naar: kantiek@ziggo.nl. Of bel: 06 24414377.

Locatie
De repetities vinden plaats in een ontspannen sfeer in de mooie grote zaal van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid, Burgemeester van Veenlaan (Wethouder Elhorststraat 23, 7543 TC) Enschede. Er is een vleugel en een prachtig pijporgel beschikbaar. 
I.v.m. een ingrijpende verbouwing vinden de repetities tot april 2021 plaats in de eveneens mooie zaal met vleugel en pijporgel van het Apostolisch Genootschap Wooldrik, Van der Waalslaan 25, 7535 CN Enschede.Eerste concert Koor Kantiek

Het eerste concert van Kantiek vond plaats in de De Grote of St. Bavokerk, Haarlem.


De mooie grote zaal van Enschede Zuid, waar de repetities plaatsvinden.
(Foto: situatie voor de verbouwing, zie Fotogalerij voor foto’s voortgang verbouwing)


Thuisbasis Koor Kantiek
De thuisbasis van Koor Kantiek is het gebouw van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Het koor heeft daar de beschikking over een prachtige grote zaal met een uitstekende akoestiek. Dit gebouw ondergaat momenteel een grote verbouwing, daarom vinden de repetities tot april 2021 plaats in het gebouw van het Apostolisch Genootschap Wooldrik. Na de verbouwing zal het gebouw een prachtige moderne open en lichte uitstraling hebben. De uitstekende kwaliteit van de akoestiek zou behouden blijven.

Koor Kantiek is een onafhankelijk koor dat zich beweegt binnen de sfeer van het Apostolisch Genootschap.Kantiek.nl
Repetities Koor Kantiek op vrijdagavond 20.00 uur / 21.30 uurJaaragenda 2020

Repetities eerste halve jaar 2020

17 januari, 31 januari

14 februari, 28 februari

13 maart, 27 maart

10 april, 24 april

8 mei, 22 mei

5 juni, 19 juni

3 juli


Repetities tweede halve jaar 2020

11 september, 25 september

9 oktober, 23 oktober

6 november, 20 november

4 december, (18 december?)

De uitnodiging om met elkaar als zangers van Koor Kantiek op vrijdagavond in Apgen “Wooldrik” op vrijdagavond 16 oktober 2020 om 20.00 uur met elkaar koffie/thee te gaan drinken is in gezamenlijk overleg tot een nader te bepalen moment uitgesteld, wegens ontwikkelingen in de verspreiding van het Corona virus. De koorleden worden door middel van e-mail en WhatsApp op de hoogte gehouden als er nieuws is.


Repertoire 2020 / 2021

Inhoudsopgave actuele koormap

 1. Locus Iste
 2. The Long Day Closes
 3. Cantique de Jean Racine
 4. Otce Nash
 5. Cent Mille Chansons
 6. Veni Jesus Amor Mi
 7. Heilige Nacht
 8. As Torrents in Summer
 9. Les Fleurs Et Les Arbres
 10. Komm Holder Lenz
 11. Salut d’Amour
 12. Die Nachtigall
 13. Tebje Pajom
 14. La Nuit
 15. Stars of the Summernight
 16. Abide with me
 17. Ave Verum Corpus Mozart
 18. Panis Angelicus Cesar Franck
 19. Wonderbare Ziel
 20. Wie Lieblich Sind Die Boten
 21. Song of Peace

(De overige liederen van het repertoire bewaren de koorleden zelf)


Fotogalerij en media-pagina Koor Kantiek Enschede


Mededelingen

 • Zangers van Koor Kantiek kunnen natuurlijk ook suggesties voor het repertoire indienen.
 • Over een koorcommissie en een “lief en leed” commissie wordt gedacht.
 • De lijst met koorleden wordt verzonden nadat er door ieder lid toestemming hiervoor is gegeven. Er wordt overlegd met de zangers welke gegevens op de lijst komen: naam, adres, e-mail, telefoonnummer. De lijst komt vanzelfsprekend niet online.
 • Er zijn plannen voor een afgezonderd deel op de website waarop de bladmuziek kan worden gedownload. Hierop kan dan met een code worden ingelogd.
 • Er zijn nog niet zo heel veel foto’s van Kantiek te vinden, mooie foto’s van een goede kwaliteit zijn welkom voor de fotogalerij.
 • Het concert van Koor Kantiek op zaterdagavond 17 oktober 2020 om 19.30 uur in het BIC-Lochem, Noorderwal 17, 7241BL Lochem is geannuleerd i.v.m. maatregelen tegen het Corona virus. We hopen dit concert in 2021 alsnog te mogen uitvoeren.
 • I.v.m. het Coronavirus zijn de koorrepetities geannuleerd tot nader bericht. Wij houden ons aan de richtlijnen voor koren die repeteren in de gebouwen van het Apostolisch Genootschap. De koorleden van Kantiek worden d.m.v. WatsApp en e-mail op de hoogte gehouden wanneer de repetities weer beginnen.Info repetitie Locatie
In 2020 wordt het adres Wethouder Elhorststraat 23, 7543 TC Enschede gewijzigd in Burgemeester van Veenlaan, Enschede. De hoofdingang wordt verplaatst, zodra het nieuwe huisnummer en postcode bekend is, wordt het hier aangepast. De verbouwing zal naar verwachting in april 2021 gereed zijn. Gedurende de verbouwing repeteren we in het gebouw van het Apostolisch Genootschap Wooldrik, Van der Waalslaan 25, 7535 CN Enschede.


Contact
Mail kantiek@ziggo.nl
Telefoon 06 24414377


Hans Trip dirigent


Website Koor Kantiek Enschede
De website van Koor Kantiek heeft een eigen domein. De website bestaat verder uit een webpagina die “hangt” aan de website van de Muziekpraktijk van Hans Trip. De reden hiervoor is, dat er dan behalve de jaarlijkse kosten voor het domein, geen extra website-kosten zijn. Zo worden de onkosten voor het koor zo laag mogelijk gehouden, mede omdat er geen lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.


kantiek.nl
Koren Enschede
Koor Enschede

http://HansTrip.nl