Docent Hans Trip


Pianoles

Muziekpraktijk HansMusic streeft naar een goede kwaliteit muziekles, gebaseerd op kennis en praktijkervaring in een prettige en ontspannen sfeer. Omdat pianoleraar Hans Trip vanuit de beginsituatie van de leerling (jong en oud) wordt gewerkt zijn de lessen geschikt voor beginners en voor gevorderden


Pianoles voor jong en oud in Enschede
Is piano spelen altijd al een droom van je geweest?
Maak die droom dan nu waar!


Pianoles € 50,00 per maand!

Contact


Voor jong en natuurlijk ook voor oud, want je bent nooit te oud om te leren! Ook als je nog geen ervaring met zelf musiceren hebt of in het verleden ontmoedigende resultaten heeft gehad kun je leren piano spelen!
Muziek is prachtig om zelf te beoefenen en piano spelen is niet gebonden aan leeftijd, achtergrond of ervaring.Leerlingen pianoles klassiek gaan op een prettige en ontspannen wijze individueel aangepast door een klassieke leergang die geheel voldoet aan de hedendaagse eisen na bijna 500 jaar ontwikkeling van de klaviermethoden en de pianomethoden van de 20e eeuw. Nieuwe leerlingen starten geheel vanuit de beginsituatie van de leerling zelf. 
Er is aandacht voor theorie, maar het praktisch musiceren staat in de muziekpraktijk voorop. Met individuele wensen en mogelijkheden wordt vanzelfsprekend rekening gehouden. 
Kinderen krijgen pianoles op een pedagogisch verantwoorde wijze, waarbij rekening wordt gehouden met groei en ontwikkeling van het individuele kind.Ook is het les krijgen in liedbegeleiding op de piano een van de mogelijkheden, dit geldt zowel voor klassiek pianoles als voor pianoles lichte muziek.

Gratis downloaden bladmuziek voor piano:


Hans Trip was de laatste leerling van Drs. W. Chr. M. Kloppenburg, hij was o.a. de auteur van “Nieuwe leergang voor het piano-onderwijs”. Drs. Kloppenburg gaf les vanuit zijn Nederlandse verklaring van “The visible and invisible in Piano-technique” van pianopedagoog Tobias Matthay. De pianotechniek beschreven door Tobias Matthay vormden de basis van de pianolessen bij pianodocent Drs. W.Chr.M. Kloppenburg en vormen ook de basis van de pianolessen van docent Hans Trip.

In de jaren vijftig/zestig is Wim Kloppenburg begonnen met een nederlandsche vertaling van “The Visible and Invisible in Piano Technique” door pianopedagoog Tobias Matthay (1858 – 1945) kwaarvan de eerste druk verscheen in 1932.
De wijze van lesgeven van Tobias Matthay (geen methode) was, zoals Wim Kloppenburg steeds weer herhaalde, gebaseerd op het gebruiken van je gezonde verstand (common sense). 
Het manuscript, een opzet met correcties, heb ik gekregen van Wim Kloppenburg om te gebruiken voor mijn eigen piano opleiding bij Kloppenburg. 
Publicatie in de toekomst sloot Wim Kloppenburg niet uit. Het manuscript bestond toen ik het kreeg van Wim Kloppenburg uit een stapel kwetsbare dunne en in sterk verouderde staat verkerende papieren, waarvan in 1999 kopieën konden worden gemaakt en zodoende zijn behouden.
Zelf heb ik er veel plezier van gehad tijdens mijn pianolessen bij Wim Kloppenburg, daarom heb ik het manuscript van “Tobias Matthay / Wim Kloppenburg” hier geplaatst:

Nederlandse vertaling Drs. W.Chr.M. Kloppenburg Tobias Matthay The visible and invisible in piano technique”.

Het manuscript betreft een opzet met correcties (pagina 19 na 21)

Tegelijk met deze vertaling van “Tobias Matthay” kreeg ik ook het boek “Der Lebendige Klavierunterricht” van Margit Varró van pianodocent hWim Kloppenburg, de vertaling en “Varró” heb ik destijds “naast elkaar” gebruikt.

Etude Op. 25 Nr. 1 Fr. Chopin Hans Trip piano

Etude Op. 25 Nr. 1 Fr. Chopin Hans Trip piano

Het voorbeeld uit het boek van Margit Varró (zie manuscript), Chopin Opus 25 No. 1, een opname van mij uit 1997 toen ik deze Etude studeerde, Hans TripContact en info
Mail: muziekles@hansmusic.nl voor een vrijblijvende proefles/kennismaking.
Kijk voor de kosten van pianolessen bij tarieven.

Pianoles Enschede
Pianoleraar in de buurt: Enschede Helmerhoek.
Krijg les op de prachtige Yamaha C3 vleugel van Muziekpraktijk HansMusic.

Nieuw in de Muziekpraktijk: Yamaha C3

“Fantasie D-Minor” Mozart, Hans Trip piano

“Fantasie D-Minor” Mozart, Hans Trip piano


Hans Trip
Tobias Matthay
Pianoles Enschede
Pianoleraar Enschede